Barnens matkasse      

VEM FÅR SÖKA?

Alla barnfamiljer i Söderhamns kommun med barn i hushållet, ålder 0-18 år, med behov av extra stöd är berättigade.

HUR DU SÖKER

Fyll i ansökningsformulär på vår hemsida. Har du inte möjlighet att maila kan du ringa in en anmälan på telefonnummer 070 592 96 08.

FÅR ALLA EN MATKASSE?

Vi vill naturligtvis kunna ge alla som ansöker, men eftersom vi inte kan förutse hur stort behovet är eller hur omfattningen blir kommer vi att bevilja alla som söker efter bästa förmåga och beroende på hur mycket varor som kommer in.

KOMMER MINA UPPGIFTER ATT REGISTRERAS?

Nej. Vi använder enbart dina uppgifter i rent administrativt syfte under denna period, därefter raderar vi alla uppgifter.

MÅSTE JAG ANSÖKA SJÄLV?

Nej. Du kan låta någon annan ansöka i annat namn än ditt. Privatpersoner som vet att det finns familjer som har ett behov kan även ansöka å deras vägnar. Vi värnar om integritet.

HUR FÅR JAG BESKED?

 

Svaret får du via mejl eller telefonsamtal.

EN HÄLSNING FRÅN OSS

Julen handlar för många om en tid av generositet och värme för våra nära och kära. Barnens Matkasse handlar om att ge en stund av gemenskap kring julbordet. En stund av glädje och omtanke. Samhörighet. Vi tror på godheten hos alla människor. Att ge till dem som verkligen behöver och att ta emot för att man verkligen behöver den omsorg som Barnens Matkasse står för. Med dessa ord önskar vi alla en riktigt God Jul!

HUR KAN JAG STÖTTA?

Från och med söndagen den 1 december fram till och med söndag den 20 december kan du som privatperson vara med och stötta Barnens matkasse och ge varor till barn 0-18 år gamla. Barn som behöver din hjälp för att få julmat på bordet.

HUR GÅR DET TILL?

Med anledning av pandemin som råder just nu har vi valt att ändra tillvägagångssätt för att i möjligaste mån förhindra smittspridning och göra årets Barnens matkasse så säker som vi bara kan.

Vi gör därför följande förändringar under 2020 på grund av Covid 19.

· Inga kyldiskar utanför kassorna.

· Vi ersätter matkassarna med presentkort från de fyra butikerna.

· Som privatperson kan du stötta genom att swisha 123 374 1329. Märk Barnens matkasse. Eller köp ett presentkort på valfri butik som är med i år. Ditt bidrag är väldigt viktig då det bor barn i Söderhamn som lever i hem med ansträngd ekonomi och de äter en gång per dag, i skolan och den är stängd över jullovet. Varenda krona är betydelsefull och gör stor skillnad.

VAR HANDLAR JAG TILL BARNENS MATKASSE?

Ica Supermarket Alen
Öppet mån-lör 08-22 sön 10-22

Tempo Vågbro
Öppet mån-fre 09-19 lör-sön 10-19

Coop Forum E-Center 
Öppet Alla dagar 08-21

Ica Nära Nyplan

Öppet Alla Dagar 08-21

Ansökningsformulär till Barnens matkasse        

Namn
Adress
Telefon
E-post
Antal barn

Åder barn 1
Ålder barn 2
Ålder barn 3
Ålder barn 4
Meddelande

CFA NYTTUngdomar mot droger